ОСТАННІ НОВИНИ

Наступне десятиріччя Україні доведеться шукати 4,5 млн працівників, – Мінекономіки

Анастасія Диняк

|

Наступні 10 років Україна буде вимушена додатково залучити 4,5 млн працівників на ринок праці для післявоєнного відновлення. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Так, ще до початку повномасштабного вторгнення Україна стикалася з нестачею робочої сили. Але зараз, коли понад 6 млн українців були вимушені виїхати за кордон, економічна ситуація в країні стала ще більш критичною.

За оцінкою Міністерства економіки, протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників на ринок праці.

«Оскільки країна наближається до повоєнної епохи відбудови суспільства, потреби в робочій силі лише зростатимуть, щоб відповідати вимогам економічного відновлення», – йдеться  у повідомленні.
У Міністерстві додали, що Україна проводить з цього приводу консультації з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Міжнародною організацією праці (МОП). Ці організації планують і надалі підтримувати Мінекономіки в прокладанні шляху до відновлення ринку праці для досягнення ключових пріоритетів.

«Попереду нас очікує тісна співпраця задля допомоги державі на її шляху до відновлення і формування перспективнішого майбутнього України та її народу. Економічне відновлення має першочергове значення для цього процесу», – зазначив голова представництва МОМ Ан Нгуєн.

Сприяючи співпраці та взаємодії між ключовими зацікавленими сторонами, включно з МОМ та МОП, Уряд України робить значний крок до побудови стійкого ринку праці та досягнення сталого розвитку у повоєнних реаліях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *