ОСТАННІ НОВИНИ

На Рівненщині чоловік планував серію диверсій за вказівкою ГРУ РФ

Анастасія Диняк

|

Російський диверсант, який з 2014 року воював проти України, готував серію підривів на транспортній інфраструктурі Рівненщини. Він проведе 10 за ґратами. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Так, зловмисником є колишній бойовик, який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ воював проти сил АТО на сході України.

Тоді він перебував у складі терористичних угруповань «Оплот» і «Хан», а також входив до складу агентурного апарату російської воєнної розвідки.

Після 24 лютого 2022 року ворожий поплічник брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Окрім того, диверсант головного управління генерального штабу ЗС РФ, більш відомого як ГРУ, займався підготовкою підриву двох ключових об’єктів транспортної інфраструктури у Рівненській області.

Таким чином агресор сподівався зірвати поставки іноземного озброєння та боєприпасів для Сил оборони на східному та південному фронтах.

Для виконання ворожого завдання злочинець провів розвідку території навколо інфраструктурних об’єктів і готувався до встановлення вибухівок у найбільш «вразливих» місцях обох транспортних шляхів, однак його затримали наприкінці лютого 2023 року.

Також він збирав розвіддані про місця дислокації військових об’єктів на території регіону.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочинів проти державної безпеки України. За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 10 років тюремного ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *