ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканка Львівщини за підтримку агресії РФ проведе 5 років за ґратами

Анастасія Диняк

|

Мешканку Львівщини, яка підтримувала РФ та називала українців іудами, фашистами й хохлами, засудили до 5 років за ґратами. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, прокурори в суді довели, що впродовж 2022 року жінка через власний акаунт у забороненій соцмережі «Однокласники» виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Також засуджена поширювала інформацію, де підтримувала президента та військових РФ.

Окрім того, фігурантка розміщувала дописи на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. Зокрема поширювала текст наступного змісту: «Запам’ятайте, іуди українці, вам ніколи Донбас не підкорити».

У розповсюдженому контенті жінка називала українців фашистами та хохлами, чим розпалювала національну ворожнечу та ненависть.

Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції. Рішенням останнього громадянку України визнано винною за фактами порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, релігійних переконань та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Їй призначено покарання у виді 5 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *