ОСТАННІ НОВИНИ

10% мостів в Україні є аварійними, – міністр

Наталя Дуляба

|

За попередніми експертними висновками близько 10% мостів в Україні перебувають в аварійному стані. Про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє пресслужба Кабміну.

Про стан усіх мостів в Україні говорили на нараді в уряді, участь у якій взяли всі профільні міністерства та установи. Спеціально створена комісія з перевірки мостових споруд розглянула технічну документацію, яку надали балансоутримувачі мостів: місцева влада, Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України та «Укрзалізниця».

Станом на 13 липня вдалося зібрані дані про 22 454 мости в Україні. Водночас ще про понад 6000 об’єктів інформації немає жодної. Відтак досі невідомо, у якому вони є стані.

При цьому попередні висновки комісії свідчать, що майже 10% мостів уже є в аварійному стані. Серед них – два великих мости зі значною інтенсивністю руху, які розташовані у Києві. Йдеться про міст ім. Патона та міст Метро.

«Перший аналіз технічної документації, актів огляду мостів показав критичну ситуацію з станом мостових споруд в Україні. Це неприпустима ситуація як для фізичної безпеки українців, так і обороноздатності та економіки України в цілому. Даю доручення негайно розпочати обстеження аварійних мостів, які належать до позакласових та розташовані через великі річки», – наголосив Олександр Кубраков.

З 14 липня експерти розпочнуть візуальне та інструментальне обстеження тих 10% мостів, які є в аварійному стані. Після цього в уряді мають вирішити, що з ними робити далі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *