ОСТАННІ НОВИНИ

Українка вийшла у фінал Вімблдона-2023 в змішаному розряді

Андрій Котенський

|

Українка Людмила Кіченок з хорватом Мате Павічем вийшла у фінал Вімблдона-2023 в змішаному розряді. Таке досягнення сталося лише вдруге в історії серед українських тенісисток у змішаному розряді, повідомляє Суспільне.

Найкращим результатом Кіченок на мейджорах залишалися півфінали парних турнірів Вімблдона та Ролан Гаррос у сезоні-2022. В обох випадках партнеркою Людмили ставала латвійка Єлєна Остапенко.

Цього року Кіченок та Остапенко закінчили спільні виступи вже після першого кола – програли тандему господарок Геррієт Дарт і Хезер Вотсон. Українка продовжила виступи в змішаному розряді з хорватом Павічем – у 2017 році тандем спільно виходив до чвертьфіналу Вімблдона.

У півфіналі суперниками Кіченок та Павіча стала британська пара Джонні О’Мари та Олівії Ніколлз. А стартова партія зі зворотнім брейком від господарів турніру тривала 48 хвилин – Людмила вийшла вперед лише на тайбрейку.

Програвши другий сет – 4:6, Кіченок та Павіч відклали визначення фіналістів до вирішальної партії. Ключовим у ній став четвертий гейм: Павіч та Кіченок реалізували єдиний брейкпойнт та здобули вирішальну перевагу в сеті, який «закрили» з рахунком 6:3.

Що означає результат Кіченок

Людмила стала лише другою українкою у фіналах змішаних Грендслемів. У 2005 році Тетяна Перебейніс дішла фіналу в міксті з австралійцем Полом Генлі, але програла вирішальний матч.

Кіченок зіграє у фіналі в четвер, 13 липня. Матч закриватиме програму ігрового дня на центральному корті турніру.

Як відомо, Еліна Світоліна вдруге в кар’єрі пройшла до півфіналу Вімблдона після перемоги над першою ракеткою світу Ігою Швьонтек. За місце у фіналі вона гратиме із представниця Чехії Маркетою Вондроушовою – 42-гою ракекткою світу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *