ОСТАННІ НОВИНИ

У США назвали малоймовірним вступ України до НАТО поки йде війна

Ольга Денисяка

|

Членство України в Північноатлантичному Альянсі у найближчому майбутньому є малоймовірним, заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі. Про це Джон Кірбі заявив в інтерв’ю, яке цитує Європейська правда.

«Ми віримо, що НАТО – це частина майбутнього України. Я маю на увазі, що це те, про що Альянс домовився ще у 2008 році. Зараз Україні потрібно провести деякі реформи – належне врядування, верховенство права, політичні реформи – і ми розуміємо, що важко працювати над деякими з цих реформ, коли ви перебуваєте в стані війни. Звичайно, вони зараз у стані війни. Отже, членство в НАТО в найближчому майбутньому є малоймовірним, оскільки це втягне НАТО у війну з Росією», — заявив він.

Кірбі визнав розчарування з боку Зеленського, який жорстко розкритикував дискусії про потенційний шлях до членства України в НАТО.

«Так, є розчарування, є бажання швидко закінчити цю війну, все це ми розуміємо… Звичайно, ми поділяємо багато з цих занепокоєнь», – сказав Кірбі.

Раніше, дорогою до Вільнюса Зеленський публічно розкритикував НАТО за формулювання у проєкті рішення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *