ОСТАННІ НОВИНИ

Син Дубневича виїхав з України у день вторгнення росіян і досі не повернувся

Андрій Котенський

|

Син колишнього народного депутата Богдана Дубневича, який зараз очолює Солонківську ОТГ біля Львова, 28-річний Павло Дубневич залишив Україну після повномасштабного вторгнення росіян і, за даними NGL.media, досі не повернувся.

Павло Дубневич перетнув українсько-польський кордон через пункт пропуску «Смільниця-Кросценко» близько 15:00 24 лютого 2022 року – у перший день вторгнення росіян. Тоді система «Шлях» для виїзду волонтерів ще не працювала і на момент перетину кордону діяли звичні правила.

Разом з Павлом Дубневичем у синьому автомобілі BMW X5, зареєстрованому на ТОВ «Ім Шевченка», де він є співвласником, були 39-річний львівський бізнесмен Юрій Назаркевич та 27-річна Яна Жолобович, арт-директорка ресторану Park.Art of Rest, що належить родині Дубневичів.

Павло Дубневич не відповів на дзвінки журналістів та на повідомлення в соцмережах.

Його батько Богдан Дубневич у відповідь на прохання пояснити, чим його син займається за кордоном, заявив, що не спілкується зі своїм сином.

«Чому я повинен володіти цією інформацією? Це дорослий чоловік, який веде своє абсолютно життя», – заявив Богдан Дубневич. –  Я був у відпустці з дружиною, з внуками і так далі. В Україну повернувся 27-го [лютого 2022 року], скоріше не міг вернутися. Я повернувся сюди, а сина вже не було. З сином не контактую. За нього мені не соромно».

«Він робить все для того, щоб перемога наша прийшла скоріше», – додав пізніше Богдан Дубневич, особисто зателефонувавши журналісту через кілька годин. Журналісти також знайшли у соцмережах підтвердження, що минулого року Павло передавав військовим тепловізор і шини для автомобіля.

За даними YouControl, 28-річний Павло Дубневич є власником загалом шістнадцяти компаній. Уже перебуваючи за кордоном, у квітні 2023 року Павло Дубневич став засновником ТОВ «Кам’яниця 28» і ТОВ «Ринок 35», де також з червня став директором. У ще одній компанії з травня цього року Павло Дубневич став співвласником – це ТОВ «Агроінвест-Львівське», яке він ділить з Юрієм Дубневичем, своїм двоюрідним братом. У червні 2023 року Павло Дубневич став одним із бенефіціарів інвестфонду «Монтікор», який раніше належав екс-нардепу від «Самопомочі» Андрію Журжію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *