ОСТАННІ НОВИНИ

На Підзамчі збудують новий житловий комплекс

Наталя Дуляба

|

У колишній промзоні на Підзамчі зведуть 6-поверховий житловий комплекс із дворівневим підземним паркінгом. Відповідне рішення 11 липня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

ТзОВ «Річ девелопмент груп» отримало містобудівні умови та обмеження на будівництво на вул. Дашкевича, 2 будівлі змішаного використання з житловими квартирами на верхах. На нижніх поверхах мають бути об’єкти ділового, культурного і комерційного призначення.

Йдеться про територію колишньої промзони, яка входить в історичний ареал Львова. Нову багатоповерхівку зведуть на двох земельних ділянках загальною площею 0,17 га, які належать до зони Г-2 (зона ділової і громадської діяльності). Зараз тут розташовані кафе, магазин і СТО.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, секції будинку матимуть 4-5-6 поверхів. Загалом тут облаштують 42 квартири, у дворівневому підземному паркінгу буде 48 місць, ще шість – на наземній парковці.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельні ділянки на 87%, а також встановив, що висота будівлі не повинна перевищувати 22,4 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Річ девелопмент груп» – будівельна фірма, зареєстрована за місцем майбутнього будівництва у Львові. Її власницею з червня 2022 року є уродженка Волині Галина Мельник. Хоча першими засновниками підприємства вказані Любомир Бойко, Ігор Корсун та Дмитро Сургай.

Ігор Корсун у 2010-2015 роках був депутатом Львівської міськради від ВО «Свобода», а Дмитро Сургай – його помічником.

Керує «Річ девелопмент груп» Олександр Сокотун, який, як пишуть Наші гроші.Львів, є колишнім чоловіком ексдиректорки департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталії Хмиз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *