ОСТАННІ НОВИНИ

Українців знову закликають економити електроенергію ввечері

Ольга Денисяка

|

«Укренерго» вкотре наголошує на необхідності зменшити споживання електоенергії у вечірні години. Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Зазначається, що наразі на електростанціях виробляється достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів. У вихідні споживання було нижче, ніж у робочі дні. Але з початком робочого тижня споживання вже зростає.

Станом на 10 липня Диспетчерський центр «Укренерго» не прогнозує відключень, але наголошує на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години доби.

«Найбільш складним для енергосистеми є період з 16.00 до 23.00. У цей час зменшується активність роботи сонячних електростанцій. Тому для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Крім цього, після завершення водопілля зараз обмежені можливості виробництва гідроелектростанцій. Ситуація ускладнилася тим, що у неділю, 9 липня, у плановий ремонт виведений енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зменшило доступний обсяг потужностей в енергосистемі», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що внаслідок російських масованих ракетних та дронових атак пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі «Укренерго», зокрема не працюють внаслідок пошкодження чи окупації 40 ліній електропередачі напругою 220-750 кВ. Наразі ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на деяких енергоблоках атомних електростанцій. У зв’язку з цим доступний обсяг потужностей в енергосистемі обмежений.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *