ОСТАННІ НОВИНИ

Україна націоналізувала літак авіавиробника рф за 150 мільйонів

Ольга Денисяка

|

В Україні націоналізували літак одного з найбільших виробників військової авіатехніки рф. Мова йде про вантажно-пасажирський літак АН-140-100 вартістю майже 150 млн грн. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив ще один позов Міністерства юстиції про передачу в дохід України майна підсанкційної російської корпорації «Ростех».

«Мова йде про вантажно-пасажирський літак АН-140-100 вартістю майже 150 млн грн. До повномасштабного вторгнення рф повітряне судно було передано українському держпідприємству «Антонов» для здійснення технічних налаштувань, випробувань і подальшого повернення до країни-агресора», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, російський літак перебував на балансі московського «Авіаційного комплексу ім. С.В. Іллюшина», який входить до структури «Ростеха» і є провідним виробником військової авіатехніки рф. Саме ця російська компанія постачає бойові літаки для армії країни-агресора, які воюють проти України.

Наразі слідчі СБУ розслідують дії керівництва цієї російської компанії за ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України). Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *