ОСТАННІ НОВИНИ

Українців просять економити електроенергію

Анастасія Диняк

|

Через спеку та використання кондиціонерів споживання в енергосистемі увечері 4 липня зросло на 9%. Українців закликають економити електроенергію. Про це повідомили у пресслужбі НЕК «Укренерго».

«Зі зростанням температури повітря, споживання в енергосистемі у вечірні години вчора збільшилося на 9% у порівнянні з аналогічним періодом у будні дні минулого тижня», – йдеться в повідомленні.

Також змінився період максимально споживання протягом доби. Минулого тижня вечірній пік тривав з 19:00 год. до 22:00 год., однак з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16:00 год. до 23:00 год.

«Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00», – зазначили в «Укренерго».

Споживачів закликають переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч та не вмикати кілька потужних приладів одночасно.

Виробництва електроенергії наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів. Також вийшов з планового ремонту один з атомних енергоблоків, що додало потужності в енергосистемі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *