ОСТАННІ НОВИНИ

Ще двох бойовиків «Л/ДНР» засудили за держзраду

Анастасія Диняк

|

Двом полоненим бойовикам, які допомогли РФ захопити Дебальцеве на Донеччині та Попасну на Луганщині, присудили 10 та 13 років за ґратами. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Так, бойовики терористичних організацій «Л/ДНР» перебували у складі окупаційних угруповань РФ і воювали проти Сил оборони на східному фронті. Обидва потрапили в полон під час боєзіткнень у Донецькій та Луганській областях.

За даними СБУ, 13 років тюрми отримав бойовик із позивним «Трєфа», який ще з 2017 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів АТО на сході України.

Після початку повномасштабного вторгнення він обстрілював цивільну інфраструктуру Попасної на Луганщині зі ствольної артилерії та мінометів.

Ще один засуджений – оператор-навідник бойової машини піхоти 11-го окремого гвардійського мотострілкового полку ЗС РФ, відомий як батальйон «Восток».

Встановлено, що на початку 2015 року він штурмував Дебальцеве, а з 2022 року – воював проти Сил оборони на Авдіївському напрямку.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Їм призначено по 10 і 13 років за ґратами.

Розслідування проводили за процесуального керівництва органів прокуратури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *