ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині чоловік закликав людей повстати та захопити владу

Маркіян Рой

|

Мешканця Львівської області судитимуть за заклики до насильницької зміни конституційної влади та захоплення державної. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік на своїй сторінці у соцмережі Facebook публікував дописи із закликами до насильницького захоплення державної влади та зміни конституційного ладу України.

Зокрема, чоловік закликав українців до формування повстанських загонів та організації самого повстання. Також він наголошував, що необхідно створити організацію «Повстанський рух», яка очолить повстання і не дасть більше переживати «ганьбу бездержав’я».

У своїх публікаціях в соцмережі чоловік писав, що потрібно побороти «бандитський режим, який триває майже 30 років». Окрім цього, у постах про організацію поставання він залишав номер свого мобільного телефону для можливості сконстатувати з ним.

Його судитимуть за фактами публічних закликів до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України). Чоловіку загрожує до трьох років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *