ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янина судитимуть за поширення комуністичної символіки

Анастасія Диняк

|

58-річного мешканця Львова підозрюють у публічному використанні та поширенні символіки комуністичного режиму у соціальних мережах. Чоловіку загрожує до п’яти років ув’язнення. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

За даними слідства, у Львові впродовж 2021 року місцевий мешканець, використовуючи власний обліковий запис у забороненій соцмережі «Однокласники», розміщував публікації, які містять пропаганду комуністичної ідеології.

Зокрема, підозрюваний у своєму контенті поширював текстові написи із комуністичною символікою у вигляді герба СРСР та портрета Леніна та інше.

За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова чоловіку повідомлено про підозру за фактом поширення та публічного використання комуністичної символіки (ч. 1 ст. 436-1 КК України). Йому загрожує обмеженням волі на термін до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Львівського районного управління № 2 Головного управління Національної Поліції у Львівській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *