ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепа Алєксєєва затримали на хабарі у 50 тис. дол. від іноземця

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України викрила чинного народного депутата, який за 50 тисяч доларів обіцяв домовитися за надання іноземцю статусу біженця на території країни. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, нардеп вимагав 50 тисяч доларів з громадянина однієї із європейських країн. За ці гроші він обіцяв іноземцю допомогти уникнути екстрадиції.

За даними Офісу генпрокурора, депутат вимагав гроші з громадянина Німеччини.

Для цього парламентар «гарантував» використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Як пише Українська правда, йдеться про Сергія Алєксєєва від Євросолідарності.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом першої частина хабаря у розмірі 20 тисяч доларів, і викрили його на одержані ще 30 тисяч доларів.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *