ОСТАННІ НОВИНИ

Два львівські університети потрапили у ТОП-3 найкращих в України

Маркіян Рой

|

Два вищі навчальні заклади Львова потрапили у ТОП-10 кращих університетів України в 2023 році. Про це інформує інформаційний освітній ресурс Освіта.ua.

Так, у списку визначено загальний рейтинг вишів, а також відзначено найкращі з них за спеціалізацією. У трійку найкращих вишів увійшли Львівська політехніка і ЛНУ імені Івана Франка. Вони також стали найкращими у західному регіоні. Львівська Політехніка ще й очолила рейтинг найкращих технічних вишів 2023 року.

«За результатами консолідованого рейтингу 2023 року, лідером вищої освіти є Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Друге місце посів Львівський національний університет імені Івана Франка. Третє і четверте місця Консолідованого рейтингу цього року поділили між собою Національний університет «Львівська політехніка» і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». П’яте місце серед найкращих закладів вищої освіти 2023 року посів Харківський національний університет імені Каразіна», – зазначили в Освіта.ua.

Також визначили лідерів за тематичними підрейтингами:

  • «Найкращі класичні університети» (ЛНУ ім. Франка – друге місце);
  • «Найкращі технічні виші» (Львівська політехніка – перше);
  • «Найкращі аграрні виші» (Львівський університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького – друге місце);
  • «Найкращі педагогічні виші» (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка – третє);
  • «Найкращі медичні виші» (друге місце – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького);
  • «Найкращі мистецькі виші» (друге місце – Львівська національна академія мистецтв);
  • «Найкращі приватні виші» (УКУ – третє місце);
  • «Найкращі виші західного регіону України» (ЛНУ імені Франка і Львівська політехніка – перше і друге місце).

При складанні рейтингу вишів використали результати «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт» які враховують цитованість наукових статей, показники середнього балу НМТ абітурієнтів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *