ОСТАННІ НОВИНИ

Афера на 11 млн грн: у Львові судитимуть квартирних шахраїв

Маркіян Рой

|

У Львові судитимуть учасників злочинної групи, які незаконно заволоділи дев’ятьма об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень. Їм загрожує до дванадцяти років увʼязнення. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Так, до складу злочинної групи входило троє чоловіків: організатор — 40-річнний мешканець одного з сіл Львівського району та посібники, жителі Львова та області віком 33 та 47 років.

За даними правоохоронців, зловмисники підшуковували у Львові квартири та інші об’єкти нерухомості, які перебували у власності як громадян, так і в комунальній власності міста, виготовляли підроблені правовстановлюючі документи на ці об’єкти нерухомого майна, печатки і штампи підприємств, установ і організацій, а також підробляли відповідні довідки.

В подальшому, використовуючи ці підроблені документи, вони отримували свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, змінювали замки вхідних дверей приміщень та реалізовували їх.

Одне з цих помешкань зловмисники не встигли продати, оскільки їх затримали правоохоронці.

Учасники злочинної групи загалом заволоділи дев’ятьма об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень, які в подальшому розподілили між собою та використали на власний розсуд.

У результаті обшуків у помешканні зловмисників правоохоронці виявили та вилучили значні суми коштів, чорнові записи, копії підроблених договорів, різноманітних документів, розписки та інші речові докази, які підтверджують їх причетність до вчинення кримінальних правопорушень.

Чоловікам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці вживають заходів для повернення об’єктів нерухомості їх законним власникам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *