ОСТАННІ НОВИНИ

США невдовзі можуть надати Україні далекобійні системи ATACMS, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Американські та європейські політики розповіли, що Сполучені Штати наблизились до ухвалення рішення про надання Україні далекобійних тактичних ракетних систем ATACMS. Про це пише The Wall Street Journal.

Так, за даними західних посадовців, надання Україні ракетних систем має бути схвалене «на найвищому рівні», однак наразі є ознаки того, що Білий дім змінив позицію і зрозумів «нагальну необхідність підтримати Україну в боротьбі в найближчі тижні».

Окрім того, за даними українського високопосадовця з оборонного сектора, останніми тижнями «Київ отримав позитивні ознаки того, що США змінили свою позицію щодо системи ATACMS».

Зазначимо, тактичні ракетні системи ATACMS – це ракети класу «земля-земля» з дальністю близько 300 кілометрів, що приблизно в чотири рази більше, ніж ракети, які використовуються мобільними системами HIMARS, які США почали надсилати в Україну минулого року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *