ОСТАННІ НОВИНИ

Рада підтримала закон про збільшення відпусток та премій військовим

Маркіян Рой

|

Верховна Рада України ухвалила закон, яким пердбачена щомісячна додаткова винагорода для військовослужбовців у розмірі 30-100 тисяч гривень. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

За остаточне ухвалення  закону щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану, проголосувало 311 народних депутатів. Ним передбачено, що доплата нараховується на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених Кабміном, тобто як зараз.

Доплати строковикам залишили на рівні 6000 гривень на місяць, курсантам 2350 гривень на місяць. Мінімальний поріг доплати для інструкторів – 15 тисяч гривень. Окрім цього, законом передбачені відпустки для військових: до 30 днів щорічна та ще до 10 днів за сімейними обставинами. Відпустки для курсантів становитимуть до 10 днів зимові та ще до 20 днів літні. Щорічна відпустка строковикам збільшилася з 10 до 30 днів. Безперервна відпустка на лікування може бути не більше 4 місяців.

Нардеп повідомив, що відповідно до закону, не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовці з числа мобілізованих, які не пройшли курс базової військової підготовки. При цьому мінімальний строк проходження базової військової підготовки – щонайменше один місяць.

Железняк зазначає, що рідним померлих внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тисяч гривень, а тяжко пораненим на лікуванні, полоненим та зниклим без вісти – щомісячна додаткова винагорода у 100 тисяч гривен.

ОНОВЛЕНО. 30 червня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав цей закон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *