ОСТАННІ НОВИНИ

Підозрюваний у торгівлі дітьми був вихователем дитячого будинку на Закарпатті

Ольга Денисяка

|

Підозрюваний у торгівлі дітьми, якого затримали правоохоронці 26 червня, був вихователем Чинадіївського дитячого будинку. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела.

Чоловіка затримали у пункті пропуску «Малі Селменці», що на кордоні зі Словаччиною. Підозрюваний зв’язався з жінкою із Житомира та пропонував за її 11-місячне немовля 5 тис. дол. Попередньо надав їй аванс — тисячу доларів.

«Чоловік шукав батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх для усиновлення в одну з країн ЄС. Маючи досвід роботи в освітніх закладах та, відповідно, спілкування з такою категорією людей, підозрюваний знаходив достатньо аргументів, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни», — повідомляють у Закарпатській обласній прокуратурі.

Закарпатець забезпечував їх проживання у готелі та доставку у пункт пропуску через кордон.

Як повідомляють слідчі, чоловік знайшов жінку з Житомира, якій за продаж її однорічного сина обіцяв 5 000 доларів, попередньо надавши аванс – 1 000 доларів.

«Мати повинна була перетнути кордон та передати на суміжній стороні дитину спільникам злочину. За таку операцію жінка мала отримати 5 000 доларів. Прибуток організатора складав ще 20 000 доларів», — йдеться у публікації.

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави. За торгівлю людьми чоловіку може загрожувати позбавлення волі терміном від восьми до п’ятнадцяти років за ч. 3 ст. 149 ККУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *