ОСТАННІ НОВИНИ

Литва розширила пакет військової допомоги Україні

Анастасія Диняк

|

Литва передасть Україні додаткові 10 бронетранспортерів та мільйони боєприпасів. Про це повідомив міністр оборони країни Арвідас Анушаускас.

Так, за словами міністра, Литва додала до пакету військової допомоги Україні 10 бронетранспортерів M113. Загальна кількість цієї техніки, яку передала Литва, сягає 72 одиниць.

Загалом на 2023 рік країна замовила для України 12,5 мільйона боєприпасів, з яких 2,5 мільйона будуть передані найближчим часом. Також незабаром Україна отримає тисячі одиниць протитанкових боєприпасів для гранатометів.

Анушаускас також підкреслив, що вартість двох пускових установок ЗРК «NASAMS», які Литва надасть Україні, становить близько 9,8 мільйона євро.

Невдовзі установки будуть підготовлені для інтеграції в існуючі українські підрозділи, доповнюючи і розширюючи операційні можливості раніше переданих Норвегією і США систем «NASAMS».

Нагадаємо, в кінці травня міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас представив останній пакет військової допомоги. Так, Україна отримає протидронове обладнання, боєприпаси, сухі харчові пайки та іншу допомогу.

Литва надала Україні військової допомоги майже на 465 мільйонів євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *