ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали ватажка угруповання рекетирів

Ольга Денисяка

|

СБУ викрила діяльність злочинного угруповання, яке займалося рекетом на Львівщині. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

У результаті спецоперації на Львівщині нейтралізувати діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, які тероризували і намагались тримати в страху місцевих жителів.

«Зловмисники займались вимаганням грошей за неіснуючі борги або через штучно створені конфліктні ситуації. У разі незгоди платити «данину» – погрожували потерпілим застосуванням насилля та фізичною розправою», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, серед громадян, у яких фігуранти намагалися «вибити» гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська. Злочинні дії угруповання призводили до розхитування суспільно-політичної обстановки і загострення криміногенної ситуації в західному регіоні. Зокрема, задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм 2 тис. дол. за вигадану «заборгованість».

Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання частини чергової «данини» — 40 тисяч гривень.

Встановлено, що кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної «каси», яку контролювали «злодії в законі». Під час обшуку в його помешканні виявлено майже 350 тис. дол., які можливо належать до так званого «общаку».

Правоохоронці не розголошують імені затриманого, але за даними Zaxid.net, лідером угруповання рекетирів виявився 52-річний мешканець Львівщини Іван Дем’янець на прізвисько «Потап». Виявлені в його помешканні 350 тис. доларів пов’язують з «общаком», який контролюють підсанкційні злодії в законі – «Рамаз Багдадський» та «Полік».

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).

За матеріалами СБУ, суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *