ОСТАННІ НОВИНИ

У Бердянську росіяни вбили двох підлітків-партизанів

Анастасія Диняк

|

У тимчасово окупованому Бердянську на Запоріжжі росіяни вбили двох неповнолітніх хлопців за їхню проукраїнську позицію. Про це повідомив уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, 24 червня 16-річні Тигран Оганнісян та Микита Ханганов вступили в бій з окупантами. За даними омбудсмана, вони ліквідували військового РФ та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки окупанти заявили про «ліквідацію» підлітків.

Лубінець наголосив, що раніше хлопці та їхні сім’ї піддавалися переслідуванню. Зокрема, Тиграна Оганнісяна росіяни викрали з дому. Його жорстоко допитували та піддавали катуванням із застосуванням електричного струму.

Окрім того, 24 травня підлітки отримали обвинувачення від Слідчого комітету РФ у нібито підготовці диверсії на залізниці. Їм загрожувало до 20 років за ґратами.

«Коли ситуація набула розголосу Європарламент вимагав відпустити хлопців на контрольовану Україною територію  – росіяни їх не відпустили. Ми зі своєї сторони намагалися повернути хлопців додому різними шляхами. Сьогодні ж двоє 16-річних хлопців стали героями. Останніми словами одного з них було: «Слава Україні». Не вистачає слів, щоб описати почуття гордості за юнаків, які чинили опір окупантам», – зазначив уповноважений.

Він наголосив, що РФ має понести покарання, а вбивці хлопців мають бути засуджені.

«Весь світ має зрозуміти – щоденно на окупованих територіях порушуються права людини. І поки Україна не поверне свої території це буде продовжуватися й продовжуватися», – додав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *