ОСТАННІ НОВИНИ

«Це реально»: у США уважно стежать за подіями в Росії, – СNN

Ольга Денисяка

|

Після останніх заяв ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина у США уважно стежать за подіями в Росії. Про це повідомляє CNN із посиланням на американського посадовця.

Джерело видання повідомляє, що на відміну від попередніх заяв Пригожина про безпорадність російського Міноборони, його останнім коментарям не передував український військовий прорив або успіх.

У США розглядають останні заяви Пригожина як «дещо більше, ніж його звичайна риторика». «Це реально» , – сказав співбесідник видання. 

Що зараз відбувається в РФ?

Ввечері 24 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах «вагнерівців». За його словами, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав у Ростов, де провів операцію зі знищення найманців. Він закликав «розібратися» з військовим керівництвом країни.

«Нас 25 тисяч, і ми йдемо розбиратися, чому в країні коїться свавілля. Двадцять п’ять тисяч чекають як тактичний резерв, а стратегічний резерв – це вся армія і вся країна. Усі, хто хоче, – приєднуйтеся», – ідеться у повідомленні власника ПВК «Вагнер».

Водночас він просить не називати це «військовим переворотом». Пригожин додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і «цю тварюку буде зупинено».  У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між  Пригожиним та Шойгу. Тим часом Федеральна служба безпеки росії відкрила кримінальне провадження стосовно власника ПВК «Вагнер» за «фактом організації збройного заколоту».

Після заяви ватажка ПВК « Вагнер» в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а ЗМІ пишуть, що на під’їздах до Москви облаштовують блокпости.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *