ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові медики безкоштовно проводитимуть обстеження: де і коли

Ольга Денисяка

|

В неділю, 25 червня, з 12:30 до 15:30 у Львові на території Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ (Сихів) проведуть інформаційну кампанію «День легеневої гіпертензії». Мета – розповісти про цю рідкісну хворобу та її симптоми, а також попередити про ризики для здоров’я та заохотити людей до профілактичних обстежень. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Виїзна бригада медиків в «Містечку здоров’я» безкоштовно проводитиме такі обстеження: ЕХО серця, електрокардіографія; вимірювання артеріального тиску; тестування на Covid-19, гепатит С; визначення індексу маси тіла (ІМТ).

Під час акції можна буде також отримати консультацію сімейного лікаря та кардіолога, рекомендації фахівців про здорові звички та вакцинуватися від інфекцій (зокрема, проти COVID-19, дифтерії та правця).  

Довідка

Легенева гіпертензія – рідкісне захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, трансплантації серця та легень або ж смерті. Може виникнути як в жінок, так і в чоловіків різного віку, а також у дітей.

За даними МОЗ, в Україні зареєстровано 539 дорослих і 135 дітей з легеневою гіпертензією. Лікування є дороговартісним та пожиттєвим. Тривалість життя без лікування – до 3-х років. Благодійний фонд «Сестри Даліли», Асоціація Легеневої Гіпертензії опікуються дітьми та дорослими із легеневою гіпертензією в Україні.

Додаткова інформація для ЗМІ: Андрій Гулей  +380976938796 (БФ «Сестри Даліли»); Жанна Ліщенко +380964427762 (Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *