ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові батько систематично бив та знущався з 17-річної доньки

Маркіян Рой

|

У Львові поліція розслідує справу щодо 40-річного батька, який систематично вчиняв домашнє насильство щодо своєї 17-річної дочки. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Львівської області.

Правоохоронці встановили, що матір неповнолітньої дитини тривалий час проживає за кордоном, а батько систематично ображає доньку, б’є, знущається , та погрожує вигнати з дому. За кожним зверненням, після перевірки, правоохоронці складали щодо батька-кривдника протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, зокрема — виселення з помешкання.  

Проте, у квітні 2023 року дівчина знову звернулась дополіції з повідомленням про домашнє насильства щодо неї зі сторони батька. Цього разу за фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає максимальне покарання – позбавлення волі на термін до двох років.

Триває досудове розслідування, проводяться відповідні психологічні експертизи, вирішується питання щодо повідомлення кривднику про підозру у вчиненні злочину. Разом з поліцейськими допомогу дитині надають психологи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *