ОСТАННІ НОВИНИ

Академії сухопутних військ України та Фінляндії обміняються досвідом

Андрій Котенський

|

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного домовилась про співпрацю та обмін досвідом із Академією сухопутних військ Фінляндії. Про це повідомив керівник НАСВ Павло Ткачук.

«Мав сьогодні нагоду познайомитись та поспілкуватись зі своїм колегою – начальником Академії Сухопутних військ Фінляндії полковником Джанне Макітало. У форматі відеоконференцзв’язку презентували наші навчальні заклади, обговорили тенденції вдосконалення військової освіти, зокрема з урахуванням викликів та загроз, які диктує сьогодення в умовах російської воєнної агресії», – повідомив Павло Ткачук.

За його словами фінські колеги чітко усвідомлюють, що сьогоднішна російська воєнна агресія проти України може перекинутись далі, на всю Європу, а відтак військові виші домовилися про обмін досвідом.

«Окреслили напрямки подальшої співпраці між нашими академіями на перспективу, в тому числі обмін досвідом у форматі відвідин українською та фінською делегаціями наших освітніх установ. Ціню напрацювання та вірю у подальшу кооперацію задля зміцнення безпекових позицій України та Фінляндії, насамперед з огляду на важливість спільних підходів до підготовки військових фахівців», – повідомив керівник НАСВ Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *