ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Харкова 14-річна дівчина співала гімн РФ та закликала створити «ХНР»

Анастасія Диняк

|

У Харкові поліція встановили особу 14-річної дівчини, яка закликала до створення  так званої «ХНР» та розклеювала пропагандиські листівки по місту. Про це повідомили у поліції Харківської області.

Так, 21 червня до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на площі Свободи у Харкові біля намету «Все для перемоги» виявлено листівки з символами так званої «Харківської народної республіки». Поліцейські встановили особу дівчину, яка це робила.

Нею виявилася 14-річна ліцеїстка з Харкова. Її разом із мамою запросили до управління поліції для надання пояснень та встановлення мотивів вчинку дівчини-підлітка.

Начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвін додав, що дівчина на площі Свободи записала гімн РФ із Z-символікою.

«Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок», – зазначив Болвін.

Під час обшуку в помешканні підлітка правоохоронці виявили малюнки з зображенням російського прапора, лозунги на підтримку царя та Росії і радянська символіка. Усе це вона малювала власноруч.

«Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої наврядчи могли залишитися непоміченими з боку матері», – підкреслив правоохоронець.

Через підлітковий вік дівчини відповідати за її вчинок буде мати, яку буде притягнуто до відповідальності за не виконання обовʼязків щодо виховання дітей. Щодо молодої пропагандистки, то до неї будуть застосовані заходи виховного характеру згідно вимог Кримінального кодексу України.

«Вчора допитали матір дівчини. Вона стверджує, що донька раніше висловлювала лише позицію «за мир». А от про антиукраїнські настрої дитини жінка нібито не здогадувалася.  Z-ролик, який зняла донька, вона побачила лише після повідомлення класного керівника, запевняє матір. До речі, подружку на відео її також знайшли. Батьків опитали. Вони також притягуються до відповідальності за не виконання своїх обовʼязків», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *