ОСТАННІ НОВИНИ

Псевдопредставники влади привласнили понад 3 млн грн для ЗСУ

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці викрили учасників злочинної організації, які видавали себе за представників місцевої влади та збирали кошти нібито дл ЗСУ. Вони встигли ошукати українців на понад 3 мільйони гривень. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Так, за даними слідства, учасники злочинної організації під виглядом надання допомоги армії підробляли листи від імені керівників обласних, районних, міських військових адміністрацій для збору з суб’єктів господарювання коштів в якості благодійної допомоги ЗСУ.

Підприємці у відповідь на дзвінки шахраїв, які представлялися заступниками, помічниками керівників військових адміністрацій, та отримані фейкові листи перераховували кошти на банківські картки.

Ділки просили перерахувати на ЗСУ від 2 тисяч до 10 тисяч гривень. Сума залежала від оборотів підприємства. Банківські картки були заздалегідь оформлені на підставних осіб, яким платили від 500 до 1000 гривень за картку.

У такий спосіб за рік повномасштабного вторгнення РФ обвинувачені ошукали щонайменше 65 суб’єктів господарювання з Одещини, Вінниччини, Волині, Житомирщини, Київщини, Тернопільщини, Черкащини, Дніпропетровщини, Рівненщини, спричинивши їм збитки на понад 3 мільйони гривень.

Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів вилучено підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій, SIM-картки, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 8 учасників злочинної організації за фактом шахрайства (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 190 КК України).

Організатору злочинної схеми, який перебуває на тимчасово окупованій Луганщині, заочно повідомлено про підозру та оголошено у розшук.

Також триває розслідування щодо інших епізодів протиправної діяльності спільників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *