ОСТАННІ НОВИНИ

Латвія передасть усі свої вертольоти Україні

Анастасія Диняк

|

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш заявив, що країна ухвалила рішення передати Україні всі вертольоти, які вона має на озброєнні. Про це пише Українська правда.

Так, відповідну заяву він зробив 21 червня на Конференції з питань відбудови України в Лондоні.

Каріньш згадав, що його уряд Латвії ухвалив рішення надати військову допомогу ще в листопаді-грудні 2021 року, коли почали активно говорити про загрозу повномасштабного вторгнення РФ. Він зазначив, що перші ПЗРК Stinger прибули в Україну ще 23 лютого 2022 року.

«Відтоді наш уряд витратив понад 1,3% нашого ВВП на різноманітну допомогу Україні, зокрема 1% – на військову допомогу. Усі наші ракети Stinger тепер в Україні. У нас був парк гелікоптерів – останні з них ще перефарбовують, щоб їх можна було використовувати – останні з них підуть в Україну», – підкреслив прем’єр.

Також він додав, що Латвія забезпечує навчання близько трьох тисяч військових, допомагає дронами та боєприпасами, а також надає гуманітарну й фінансову допомогу.

«Мій меседж для вас простий: якщо така маленька країна, як Латвія, може витратити 1,3% ВВП, можете і ви. Ми не найбагатша нація, але це можливо, і як політик можу сказати: це корисно й із політичного погляду. Чим більше ви допомагаєте – тим вищі ваші рейтинги», –наголосив Каріньш.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *