ОСТАННІ НОВИНИ

Ексначальника ГУ МВС судитимуть за співпрацю з окупантами

Анастасія Диняк

|

Ексначальник ГУ МВС з Донеччини добровільно погодився працювати на російських окупантів та обійняв посаду «голови верховного суду ДНР». Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у квітні 2023 року, підтримуючи агресію РФ, колишній начальник одного з управлінь ГУ МВС України в Донецькій області добровільно погодився на пропозицію окупантів та обійняв псевдопосаду «голови верховного суду ДНР».

До цього він був «міністром юстиції ДНР». Публічно виступав в окупованих Маріуполі та Волновасі, запевняючи присутніх у легітимності окупаційної влади. Згодом, за належне виконання обов’язків представники держави-агресора підвищили його до так званого «голови верховного суду ДНР».

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури чоловіку заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *