ОСТАННІ НОВИНИ

Унаслідок підриву Каховської ГЕС у трьох областях вода не відповідає санітарним нормам, – МОЗ

Анастасія Диняк

|

У водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей 30% відібраних проб води не відповідають гігієнічним та санітарним нормам. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

«У водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей окремі показники значно перевищують встановлені гігієнічні та санітарні норми. Не відповідають гігієнічним нормам щонайменше 30 % відібраних з поверхневих водойм та зон рекреації проб води (з 579 проб не відповідають 185)», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За даними МОЗ, найнебезпечніша ситуація на Одещині. Там зафіксовані найбільш суттєві та постійні перевищення санітарно-хімічних, мікробіологічних і токсикологічних показників.

Найбільшу небезпеку становлять: сальмонели, ротавірус, яйця та личинки гельмінтів, кишкова паличка.

МОЗ закликає мешканців вищезгаданих областей відповідально поставитися до власного здоров’я та не купатися у водоймах. Під суворою забороною також вилов риби на цих територіях та збір мертвої риби у місцях масового мору.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *