ОСТАННІ НОВИНИ

Столична ІТ-компанія «зливала» окупантам дані з держустанов Донеччини

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України викрила київську ІТ-компанію, яка планувала «зливати» окупантам інформацію з електронних систем Донецької ОВА. Про це повідомили у СБУ.

Так, за даними слідства, службові особи київської ІТ-компанії, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надали віддалений доступ представникам терористичної організації «ДНР», які перебувають на тимчасово окупованій території.

Завдяки отриманому онлайн-доступу підозрювані планували регулярно «зливати» інформацію з однієї з ОВА представникам спецслужб РФ. В першу чергу їх цікавили відомості про наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі області.

Також окупанти хотіли знати точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів. Це допомагало б ворогу спланувати та здійснити повторні повітряні атаки на них.

Під час обшуків в офісних приміщеннях компанії та за місцем проживання підозрюваних у Києві було виявлено комп’ютери та мобільні телефони, печатки і документи, що вказують на ведення «спільного бізнесу» з донецьким «філіалом».

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора одному з керівників столичної ІТ-компанії та п’яти його спільникам, які переховуються на тимчасово окупованих територіях, повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Фігурантам загрожує до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці затримали одного з керівників вказаної компанії. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *