ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрилась фотовиставка про героїчних українців

Анастасія Диняк

|

У Львові стартував всеукраїнський проєкт «Міста та їхні герої», метою якого є показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, у межах проєкту в різних містах України представили фотовиставку з роботами провідних українських фотографів, а також презентують документальні фільми про героїчних українців.

У кожному з 6 міст – Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові – було обрано свого героя для документального фільму про місто. Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців. Режисерами стрічок виступили Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

Фотовиставку «Міста та їхні герої» у Львові можна побачити на північній стороні площі Ринок. Тут у відкритому доступі – світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення.

На виставці представлені роботи провідних українських фотографів, серед яких, зокрема, Владислав Содель, Валентин Кузан, Арсеній Герасименко, Роман Пашковський, Олег Тоцький, Ігор Тишенко. Саме вони з початку повномасштабного вторгнення закарбовують у світлинах українські міста та їхніх героїв, показуючи через фото українців такими, якими вони є – стійкими, справжніми, героїчними.

Фотовиставку вже побачили в Баштанці, Охтирці, Іванкові, Харкові, Миколаєві та Чернігові. У Львові вона діятиме до 24 червня. Після Львова її покажуть також у Києві, а далі – в Парижі та Берліні.

Прем’єра фільму «Міста та їхні герої» у Львові пройде 24 червня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *