ОСТАННІ НОВИНИ

США виготовляють 81% іноземних деталей, які використовуються у ракетах РФ

Анастасія Диняк

|

За даними санкційної групи Єрмака-Макфола, для виробництва своїх ракет РФ використовує компоненти зі США, Швейцарії, Німеччині та Японії. Найбільше деталей з Америки – 81%. Про це пише LIGA.net.

Так, у складі крилатих ракет повітряного базування Х-101 міститься щонайменше 53 типи елементів виробництва іноземних компаній.

Зокрема, виробництва таких компаній, як STMicroelectronics (Швейцарія), Vicor (США), XILINX (США), Intel Corporation (США), Texas Instruments (США), ZILOG (США), Maxim Integrated (США) та Cypress Semiconductor (США).

Для виробництва крилатих ракет морського базування 3М-14 «Калібр» Росія використовує щонайменше 45 типів ЕКБ іноземного виробництва.

Балістичні ракети 9М723 та крилаті ракети 9М728/9М729 зі складу комплексу «Іскандер» оснащуються як мінімум 15 та 32 типами іноземної ЕКБ.

У складі аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» не менше ніж 48 іноземних компонентів.

А в російській ракеті «Торнадо-С» виявили чип всесвітньо відомої американської компанії Intel.

Переважну більшість іноземних компонентів, які використовує РФ для свої ракет, виготовляють американські компанії. Йдеться про 81% від загальної кількості.

Друга найбільша частка деталей зі Швейцарії (8%). По 3,5% – у Німеччини та Японії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *