ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть прихильницю СРСР з Луганщини

Анастасія Диняк

|

На Львівщині судитимуть уродженку Луганщини, яка поширювала текстові написи присвячені Леніну та зображення із комуністичною символікою. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, розслідуванням встановлено, що протягом 2022 року 63-річна жінка у соцмережі «Однокласники» публікувала пости, які містять пропаганду комуністичної ідеології.

Зокрема, у розповсюдженому контенті жінка критикувала розпад СРСР та позитивно висвітлювала ідеї комунізму. Фігурантка поширювала текстові написи присвячені Леніну, зображення із комуністичною символікою тощо.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженки Луганської області за фактом поширення та публічного використання комуністичної символіки (ч. 1, ст. 436-1 КК України). Їй загрожує обмеженням волі на термін до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *