ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині медики оформлювали ухилянтам інвалідність за 5,5 тис. доларів

Анастасія Диняк

|

На Львівщині викрили медиків однієї з районних лікарень, які за 5,5 тисяч доларів видавали військовозобов’язаним документи про інвалідність та підкупали медико-соціальну експертну комісію. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Так, за даними правоохоронців, завідувачка одного з відділень лікарні попередньо змовившись з іншими посадовими особами медичного закладу, вимагала від пацієнтів 5500 доларів за виготовлення усіх необхідних документів та здійснення впливу на прийняття рішення медико-соціальною експертною комісією щодо призначення відповідної групи інвалідності.

У відділі інформаційної політики обласної прокуратури додали, що на підставі отриманого висновку військовозобов’язані знімалися з військового обліку. В подальшому це давало змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Правоохоронці задокументували факти отримання медиками 4 500 доларів у приміщенні лікарні.

Слідчі повідомили  про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 – ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ККУ завідуючій одного із відділень та старшій медичній сестрі поліклінічного відділення однієї із центральних районних лікарень Львівщини. Їм загрожує до п’яти років за ґратами.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу та відсторонення від посадових обов’язків.

Також правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до протиправної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *