ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд дозволив перереєстрацію транспортних засобів без експертного дослідження

Маркіян Рой

|

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка скасовує обов’язкове проходження експертного дослідження при перереєстрації транспортних засобів. Про це повідомляє пресслужба регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

Постанова уряду визначає, що  під час перереєстрації авто висновок експертної служби МВС не є обов’язковим.

Відтак завдяки скасуванню проходження експертного дослідження процедура купівлі-продажу транспортних засобів стає простішою. Потрібно лише звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС, який надає послуги з реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий зазначив, що у 2022 році під час проведення експертного дослідження щодо перереєстрації транспортних засобів експерти МВС виявили 1202 транспортні засоби з підробленими або заміненими ідентифікаційними номерами двигуна, шасі автомобіля.

Більшість таких порушень було виявлено під час дослідження вживаних транспортних засобів ввезених з-за кордону вперше.

Відтак дослідження транспортного засобу Експертною службою МВС є обов’язковим відтепер лише при першій реєстрації вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу. Вартість такого дослідження залишається незмінною і становить орієнтовно 350 грн.

Водночас за бажанням продавця або покупця можна провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього з висновком експертного дослідження може бути проведене на бажання покупця, як додаткова гарантія, що авто не було викрадене, не перебуває у розшуку чи в ньому не співпадають серійні номери двигуна та кузова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *