ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ продовжують контрнаступ на декількох напрямках, – ISW

Маркіян Рой

|

На сьогодні українські війська продовжують контрнаступальну операцію щонайменше на трьох напрямках. Протягом 14 червня українським силам вдалося досягти певних успіхів. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляра повідомила, що українські війська просунулись від 200 до 500 метрів на невстановлених ділянках Бахмутського фронту, та від 300 до 350 метрів – на частинах  Запорізького напрямку.

Водночас російські «воєнкори» повідомляли, що українські війська продовжують контратаки на північно-західній, північно-східній та південно-західній околицях Бахмута.

Українські та російські джерела також повідомлялт, що бої тривали на заході Донецької області, в районі Макарівки, а також на заході Запорізької області на південь від Оріхова.

Пропагандисти припускають, що сильний дощ та погана погода на півдні України змогла знизити темп наступальних дій, але Ганна Маляр підкреслила, що погодні умови не завжди впливають на українські наступальні дії.

Речник оперативно-тактичного угруповання «Таврійський напрямок» Валерій Шершень зазначив, що українські сили на Запорізькому напрямку пріоритетно завдають ударів по російських системах радіоелектронної боротьби (РЕБ).

За оцінками ISW, російські засоби РЕБ мають вирішальне значення в ускладненні українських атак на цій ділянці фронту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *