ОСТАННІ НОВИНИ

Судді Чаусу винесли вирок через 7 років після затримання на хабарі

Анастасія Диняк

|

Судді Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу винесли вирок у справі 2016 року, коли той вимагав та отримав 150 тисяч гривень хабаря. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Так, суд підтримав позицію прокурора САП та визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4. ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням»).

Екссудді призначили 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади у судовій гілці влади терміном на 3 роки з конфіскацією майна

Зазначимо, вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року суддю Чауса викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у 150 тис. дол США (понад 3,7 млн грн за курсом НБУ станом на момент вчинення злочину).

10 серпня 2016 року Чаус узяв відпустку до кінця літа. 11 серпня мав відбутися перший допит НАБУ, однак суддя так і не з’явився. Тоді повідомлялося, що Чауса не можуть затримати, оскільки він користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Рада, яка на той момент перебувала на канікулах.

Зазначимо, Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому «Юра Єнакіївський» зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус також підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту, однак продовжував працювати суддею.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *