ОСТАННІ НОВИНИ

Прем’єр Канади у Києві оголосив надання нової допомоги ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Під час візиту до Києва 10 червня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував надання Збройним Силам України нового пакету військової допомоги на 500 млн доларів. Про це він сказав під час брифінгу з президентом Володимиром Зеленським.

За словами Джастіна Трюдо, Канада долучиться до організації навчань для українських пілотів, а також екіпажів, які освоюють танки Leopard.

«Ми також дамо додаткові 287 ракет АІМ-7 (керовані ракети класу «повітря-повітря» середньої дальності, – ред.) для того, щоб захистити небо України. Крім того, ми надамо ще й 10 тисяч снарядів калібру 155-мм», – сказав він.

Загалом анонсований пакет військової допомоги становитиме 500 млн доларів (канадських). При цьому Джастін Трюдо запевнив, що Канада буде підтримувати Україну «стільки, скільки це буде потрібно».

Крім того, на допомогу постраждалим від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС Канада виділить 10 млн доларів.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ Канада надала Україні допомоги на понад 8 млрд канадських доларів, більше 1 млрд доларів із яких – це військова допомога. Крім того, на відбудову і реконструкції Україна отримає загалом 2,5 млрд доларів кредиту.

Зауважимо, що візит канадського прем’єра в українську столицю був неанонсованим. Про приїзд Джастіна Трюдо сповістив 10 червня Володимир Зеленський, опублікувавши відео їхньої зустрічі біля будинку з химерами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *