ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає від США пакет допомоги на 2,1 млрд доларів. Деталі

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки 9 червня оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги загальною вартістю 2,1 мільярда доларів. Про це пише Європейська правда.

Новий пакет військової допомоги США надають у межах Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки (USAI), яка передбачає укладання довгострокових контрактів із промисловістю або країнами-партнерами, тож обладнання Україна отримає не найближчим часом.

Серед допомоги, яка міститься в пакеті, – додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot, системи протиповітряної оборони і ракети HAWK, 105-мм та 203-мм артилерійські снаряди, безпілотні авіаційні комплекси Puma, боєприпаси для ракетних систем із лазерним наведенням, а також підтримка заходів із підготовки, технічного обслуговування й забезпечення техніки.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками і партнерами над наданням Україні можливостей для задоволення її нагальних потреб на полі бою і довгострокових потреб у безпековій допомозі», – підкреслили в Пентагоні.

Загальний обсяг військової допомоги США для України з початку повномасштабного вторгнення, згідно з офіційними даними американського Міноборони, становить понад 39,7 мільярда доларів.

Додамо, президент Сполучених Штатів Джо Байден вважає, що американське фінансування для підтримки України триватиме й далі попри можливі дискусії в Конгресі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *