ОСТАННІ НОВИНИ

Сезон бавовни дійшов до окупованого Генічеська, – Федоров

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 9 червня, у наразі ще окупованому Генічеську Херсонської області пролунали вибухи, у небі видно стовпи диму. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Окупантам Азовського узбережжя не до відпочинку. Сезон літньої бавовни дістався до поки що окупованого Генічеська», – сповістив він й опублікував відео, на якому видно стовпи диму.

Тим часом місцевий Telegram-канал Генічеськ ua пише, що то були удари по пансіонату «Експрес», де розмістились військовослужбовці «Росгвардії».

Видання «IPC-Генічеськ» із посиланням на місцевих жителів стверджує, що в базу відпочинку влучили дві ракети, а третю збила ППО окупантів над морем.

Згодом інформацію про приліт по базі відпочинку «Експрес» підтвердив й Іван Федоров. Він уточнив, що вона розташована не в самому Генічеську, а вже на Арабатській стрілці. За словами посадовця, удар був саме тоді, коли окупанти їли у їдальні.

Крім того, журналісти кажуть, що у базах відпочинку по всій Арабатській Стрілці рашисти розселили своїх військових.

Натомість пропагандистські Риа Новости вже пишуть, що «ЗСУ вдарили по дитячій базі відпочинку ракетами Storm Shadow». Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

Також Сальдо запевняє, що то були саме ці далекобійні ракети британського виробництва.

Додамо, що Генічеськ російські війська окупували у перший день повномасштабного вторгнення в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *