ОСТАННІ НОВИНИ

РФ має запас ракет для атак на важливі для себе цілі, – ГУР

Анастасія Диняк

|

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що після зимових атак на енергосистему України РФ влаштувала «затишшя» та виготовила певну кількість озброєння, щоб продовжити масовані обстріли. Про це пише Українська правда.

Так, за словами Юсова, у Росії є можливість продовжувати виробництво нового ракетного озброєння.

«Коли ми говоримо про ракетні удари, вони  бувають різні. На першому етапі повномасштабного вторгнення і потім – під час спроб занурити Україну у повний блекаут – вони ракет не шкодували. Тоді Росія витратила більшу частину наявних запасів свого високоточного ракетного озброєння», – зазначив представник розвідки.

Він додав, що після зимової спроби росіян знищити українську енергосистему було певне затишшя

«За цей час вони дещо виробили. Наприклад, десь 30 “Калібрів” рашисти можуть виробляти щомісяця. “Кинджалів” або “Іскандерів” – менше. Окрім того, змінюється тактика. Тепер вона гібридна, коли застосовуютсья і “Шахеди”, і балістика, і крилаті ракети одночасно», – каже Юсов.

Якщо раніше обстріли були по всій Україні, то зараз ворог обирає для себе ключові цілі, зокрема, йдеться про Київ.

Представник ГУР зазначає: на такі атаки у росіян іще є ресурси, але, мовляв, повторювати такі масовані масштабні ракетні удари, які були по всій території України від початку повномасштабного вторгнення і взимку, у них зараз немає можливості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *