ОСТАННІ НОВИНИ

Зрадник з Харківщини проведе 15 років за ґратами

Анастасія Диняк

|

До 15 років ув’язнення засуджено зрадника, який співпрацював з вагнерівцями та ФСБ РФ під час окупації Вовчанська на Харківщині. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Так, прокурори у суді довели, що з перших днів окупації міста Вовчанськ місцевий мешканець, відомий у кримінальних колах як «Чиж», співпрацював з представниками ПВК «Вагнер» та ФСБ РФ.

Від них він отримав завдання збирати «данину» у розмірі 50 доларів з кожного гектара земельної ділянки з фермерських господарств за можливість продовження працювати під час окупації. Таким чином він отримував від 20 000 до 60 000 доларів, які передавав окупантам.

Згодом засуджений поїхав на зустріч з представником Управління ФСБ РФ в Бєлгородській області. Там йому запропонували очолити окуповану Вовчанську громаду, на що він погодився.

У березні 2022 року засуджений організував незаконний збір підписів за відставку чинного Вовчанського міського голови та планував сам очолити місто. Для цього відбулося «голосування».

Чоловік організував масовий захід та здійснив показове підняття прапора РФ на флагшток біля Будинку культури Вовчанської міської ради під супровід гімну РФ.

Також засуджений встиг надати вказівки вчителям. На загальній нараді наказав вилучити проукраїнські теми з процесу навчання, а учасників АТО, учасників патріотичного руху «Азов», загиблих учасників Революції Гідності представляти в якості злочинців.

У судовому засіданні чоловік повністю визнав вину.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *