ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прокоментував низькі зарплати поранених військових, виведених у тил

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що держава повинна забезпечити роботою та гідною платнею українських військових, яких вивели у тил на тривале лікування чи реабілітацію. Про це він сказав 6 червня під час спілкування зі ЗМІ з нагоди Дня журналіста.

Глава держави розповів, що під час спілкування з пораненими військовими неодноразово чув про їхнє бажання повернутися на службу й мати роботу. Володимир Зеленський зауважив, що ті захисники, які через отримані травми не можуть продовжувати воювати на фронті, повинні мати роботу у тилу, зокрема у штабах, й таким чином продовжувати службу.

«Їхня робота – служити державі. Якщо військовий зараз не може стріляти, він повинен мати іншу роботу», – цитує президента його пресслужба.

Водночас Володимир Зеленський прокоментував невисокі зарплати поранених військовослужбовців, яких виводять за штат на тривале лікування. Він запевнив, що вже обговорював цю проблему із військовим командуванням, а також додав, що держава зобов’язана забезпечити цю категорію громадян належним заробітком.

«У командирів є вакансії, є вакансії в армії. Треба повертати цих людей, знаходити їм місце, ту чи іншу роботу. Авжеж, людина, наш герой, який не має кінцівки, втратив її заради держави… Держава повинна дати йому відповідну роботу, яку ця людина може виконувати. Ця людина буде заробляти відповідні гроші. Мені здається, що це важливо», – підсумував Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *