ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканка Червоноградщини стверджувала, що України не буде

Анастасія Диняк

|

Мешканці Червоноградщини, яка прославляла «світле минуле» СРСР та стверджувала, що України не буде, оголосили про підозру. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

За даними слідства, жінка в громадському місці умисно розпалювала національну ворожнечу та ненависть до українського народу.

Підозрювана їхала в одній із приміських маршруток, де почала конфлікт із водієм та іншими пасажирами. Вона стверджувала, що «Україна пропаде і її не буде», та нецензурними словами ображала її народ.

Окрім того, жінка прославляла «світле минуле СРСР», зазначаючи що за це треба дякувати Москві.

За процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України за фактом розпалювання національної ворожнечі та ненависті (ч.1 ст. 161 КК України).

Жінці загрожує штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до п’яти років, або позбавленням волі на термін до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років або без такого.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *