ОСТАННІ НОВИНИ

У Харківській ОВА розповіли про наслідки удару по аміакопроводу

Наталя Дуляба

|

Аміакопровід, пошкоджений обстрілом росіян поблизу Куп’янська, не працював, тому масштабних витоків хімічних речовин у повітря не було. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Йдеться про аміакопровід, який пролягає через село Западне, що менш ніж за 15 км від Куп’янська. У понеділок ввечері, 5 червня, близько 21:00 год. російські окупанти обстріляли село, внаслідок чого сталась розгерметизація.

За даними місцевої влади, в момент удару аміакопровід був перекритий, тому масштабних витоків не було.

«У трубі залишалися технологічні залишки. Від влучання спрацювала запірна аварійна арматура, витік аміаку стався на дільниці довжиною 2,3 км. Додаткового витоку аміаку зі суміжних секцій немає», – запевнив Олег Синєгубов.

Станом на ранок вівторка, 6 червня, у сусідньому селі Масютівка концентрація аміаку не перевищує гранично допустимої норми, у передмісті Куп’янська та прилеглих селах аміаку в повітрі не зафіксовано. Фахівці продовжують моніторити стан повітря.

Нагадаємо, про пошкоджений трубопровід із аміаком біля Куп’янська внаслідок російського обстрілу відразу повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Втім станом на вечір 5 червня інформації щодо масштабу аварії не було.

Також ввечері 5 червня рашисти зі «Смерчів» гатили по Балаклії Харківської області. Поранення отримали 9 людей, троє із них є у важкому стані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *