ОСТАННІ НОВИНИ

На Городоцькій невідомі викинули в баки сотню використаних люмінесцентних ламп

Анастасія Диняк

|

Невідомі винесли на контейнерний майданчик на вул. Городоцька, 276 у Львові близько сотні використаних люмінесцентних ламп. Небезпечні відходи помістили просто у баки для змішаного виду сміття, хоча вони несуть загрозу для здоров’я багатьох людей. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

«Маємо неприємність на вул. Городоцькій, 276. У суботу, 3 червня, невідомі винесли на місцевий контейнерний майданчик близько сотні використаних люмінесцентних ламп. Помістили небезпечні відходи просто у баки для змішаного виду сміття. Мешканці довколишніх будинків, яким, власне, і належить майданчик, повідомили про цей інцидент у поліцію та ДСНС. Об’єкт огородили та закрили для користування», – зазначили у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Такі небезпечні відходи потребують спеціальної утилізації і їх має забрати організація, яка безпосередньо має ліцензію на це.

Львів’ян закликали до свідомого поводження з відходами. Та наголосили, що такі необдумані вчинки несуть загрозу для здоров’я багатьох людей.

Нагадаємо, відпрацьовані лампи, ртутні термометри та використані батарейки – усе це мешканці Львівської міської територіальної громади можуть здати безкоштовно. Не пошкоджені небезпечні відходи приймають у Екобусі. Детальніше про графік стоянок Екобуса у червні – за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *