ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається зі ще двома захисниками

Анастасія Диняк

|

У вівторок, 6 червня, Львів попрощається з двома Героями. Ігор Кріль та Микола Майорчак загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Ігоря Кріля поховають у селі Поріччя Яворівського району, Миколу Майорчака – на Личаківському кладовищі у Львові.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Ігор Кріль (22.04.1995-30.05.2023) Львівʼянин.

Навчався у Ліцеї №38 Львівської міської ради. Закінчив Львівське вище професійне училище транспортних технологій та сервісу Національного транспортного університету, здобув спеціалізацію «Слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник».

У мирний час працював у автотранспортній галузі, протягом останнього часу перебував за кордоном. Захоплювався автомобілями.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Виконував бойові завдання у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Ігоря Кріля залишилися батьки, дружина, син, двоє сестер, дві бабусі, дідусь та племінники.

Микола Майорчак (01.07.1992-02.06.2023) Уродженець села Вовків Львівської області.

Навчався у Вовківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Львівського району Львівської області, згодом продовжив навчання у школі-гімназії міста Перемишляни. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2021 році вступив на аспірантуру до Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича Національної Академії Наук України, вивчав археологію.

Брав участь у низці археологічних експедицій, досліджував античну історію, історію раннього християнства та поселення липицької культури. Брав участь у науково-дослідницькому проєкті «Локальна історія», де записував свідчення очевидців визвольних змагань на території України.

Обіймав посаду старшого наукового співробітника Львівського історичного музею, займався науково-дослідною роботою, вивчав колекцію античних пам’яток у фондах музею. Учасник Революції Гідності.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ без вагань став на захист Батьківщини від окупантів. Спочатку перебував на військовій службі в одному з відділів Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Львівської області. Згодом виконував бойові завдання у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув, залишаючись відданим своєму життєвому принципу: «Бог, Україна, сім’я».

У Миколи Майорчака залишилися дружина та мама.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *